به گزارش خبرنگار میراثآریا، علی دارابی در نشست خبری که صبح امروز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ با خبرنگاران در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، گفت: در دهه فجر ۵۵ پروژه در ۱۵ استان در حوزه مرمت بنای تاریخی با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور ادامه داد: بهمناسبت دهه فجر برنامههایی همچون برپایی ۶۹ نمایشگاه، افتتاح و بازگشایی موزه، ۲۸ همایش تخصصی، ۱۵ کارگاه آموزشی و ۱۷ رونمایی خواهیم داشت.
او تصریح کرد: آییننامه نظام فنی بناهای تاریخی را به تصویب دولت رساندیم و در شورای عالی معماری و شهرسازی بحث بافتهای تاریخی و تعیین شهردار را مطرح کردیم که این موضوع میتواند به حفاظت از این بافتها کمک کند.
افزایش تعداد موزهها از ۸۴۷ به یکهزار موزه در برنامه هفتم توسعه
دارابی بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه که اجرای آن جزو سیاستهای دولت قرار دارد، در حوزه میراثفرهنگی برنامهریزی کردیم و بر این اساس باید تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد موزهها از ۸۴۷ به یکهزار موزه برسد. هماکنون ۲۶ موزه در حال ساخت قرار دارد که از این تعداد، ۱۲ موزه منطقهای و ۱۴ موزه استانی است.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور از آمادهسازی مقدمات سند ملی میراثفرهنگی خبر داد و افزود: کارهای مقدماتی مربوط به سند ملی میراثفرهنگی انجام شده و بزودی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار میگیرد و برای نخستینبار این سند به عنوان راهنمای عمل دستگاههای مختلف تبدیل میشود. همچنین سند ملی موزهداری در دستور کارمان قرار دارد.
او ادامه داد: لایحه شرح وظایف ماموریت و اختیارات وزارت میراثفرهنگی در دستور کار مجلس قرار دارد. کار بزرگی در دولت چهاردهم انجام شد که با سازمان امور استخدامی برای مشکل نیروی انسانی صحبت شد و ۴۲۰۰ پست سازمانی در دستور کار هیئت دولت قرار گرفت.
تشکیل ستاد نوروزگاهها
دارابی تصریح کرد: در حال حاضر ستاد نوروزگاهها تشکیل شده و برنامههای گستردهای برای آن تدارک دیدیم و با توجه به تقارن ماه رمضان و نوروز برنامهها در سطح کشور اجرا میشود.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در پاسخ به سئوالی درباره زمان برگزاری چهارمین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی و بودجه آن گفت: چهارمین دوره جشنوار میراثفرهنگی چهارم آبانماه ۱۴۰۴ در خوزستان برگزار میشود و بیش از ۱۷ نهاد در برگزاری این جشنواره مشارکت دارند.
او افزود: بخش عمده هزینههای برگزاری جشنواره بر عهده میزبان است و سایر نهادها نیز سهمی را برعهده خواهند گرفت.
تأثیر برگزاری جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی در اعتلای سواد میراثی جامعه
دارابی در ادامه به تاثیر برگزاری این جشنواره در اعتلای سواد میراثی و ارتقای دانش و اگاهی جامعه به گفته کارشناسان حوزه میراثفرهنگی در سه دورهای که برگزار شده است، اشاره کرد.
قائممقام وزیر میراثفرهنگی در ارتباط با بازنگری حرایم بیان کرد: بازنگری تکلیفی است که در برنامه هفتم توسعه برای میراثفرهنگی تعریف شده است و بر این اساس ما نگاهمان از بازنگری تقلیل نیست، تدقیق است به همین منظور کارگروهی در استان، ادارهکل ثبت و احیا و حریم و شورای عالی میراثفرهنگی تشکیل میشود تا تمامی موارد بررسی شود. بهعنوان مثال باغ عباسآباد که حریم آن ۵۶۰ هکتار است و پس از بازنگری قرار است به یکهزار و ۱۶۹ هکتار افزایش یابد.
او تصریح کرد: همچنین در بحث بازنگری ضمن صیانت و حفاظت از میراثفرهنگی باید به توسعه، عمران و سازندگی کشور کمک کنیم و دفاع از حقوق عامه مردم را نیز مورد توجه قرار دهیم.
دارابی به استفاده از ظرفیت انجمن خیرین اشاره کرد و افزود: در ۳۱ استان کشور انجمن خیرین میراثفرهنگی تشکیل شده است و دارای برنامه هستند. نیاز است توجه خیرین، نیکوکاران و دستگاههایی که مسئولیت اجتماعی دارند نسبت به حوزه میراث تقویت شوند.
استفاده از ظرفیت هیئت امنا، تعاونیها و دستگاهها برای حفاظت از پایگاههای میراثفرهنگی
معاون میراثفرهنگی کشور برای حفاظت از پایگاههای ثبت جهانی به استفاده از ظرفیت هیئت امنا، تشکیل تعاونی و مشارکت سایر دستگاهها اشاره کرد و افزود: کارگروهی برای بررسی ظرفیتهای ممکن تشکیل شده است که چهار اقدام ساماندهی نیروی انسانی، حقوق و دستمزد و احراز صلاحیتها را برای پایگاهها انجام دهیم.
او در پاسخ به سئوالی درباره تخلفات مربوط به مجموعه سوارکاری چوگان نوروزآباد بیان کرد: آقای ایزدی مسئول پیگیری این موضوع شدهاند و با توجه به اینکه چوگان ثبت جهانی و نوروزآباد ثبت ملی است باید تمامی ضوابط مربوط به میراث رعایت شود.
قائممقام وزیر میراثفرهنگی در پاسخ به سئوال مربوط به ساختار مرکز سرمایهگذاری و امور اقتصادی که به تازگی مدیر آن منصوب شده است، بیان کرد: براساس توافقات انجام شده با سازمان امور استخدامی کشور، مرکز امور بینالملل و مرکز سرمایهگذاری و امور اقتصادی تشکیل شده است. ادارهکل سرمایهگذاری در معاونت گردشگری و ادارهکل تسهیلات و کارآفرینی در معاونت توسعه مدیریت از این ۲ معاونت جدا شده و در زیرمجموعه مرکز سرمایهگذاری و اموراقتصادی قرار میگیرند و در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فعالیت خواهند کرد.
او ادامه داد: مرکز سرمایهگذاری و امور اقتصادی آغاز به کار کرده و به زودی نیز مدیر امور بینالملل نیز منصوب میشود.
معاون میراثفرهنگی کشور درباره فعالیت در حوزه انتشار کتاب و مستندسازی بیان کرد: برای آثار ثبت جهانی چند کتاب به چند زبان آماده کردهایم که به زودی منتشر میشود.
ضرورت آموزش در حوزه میراثفرهنگی
دارابی به اهمیت معرفی و آموزش در حوزه میراثفرهنگی، اشاره کرد و ساختارمندی و فعالیت جدی در این حوزه را مورد تاکید قرار داد.
او به تفاهم با وزیر آموزش و پرورش برای راهاندازی زنگ میراثفرهنگی در مدارس اشاره و تصریح کرد: زنگ میراثفرهنگی در مدارس به این معناست که دانشآموزان به همراه معلمان خود از موزهها، آثار و بناهای تاریخی شهرشان بازدید کنند.
قائممقام وزیر میراثفرهنگی همچنین به تشکیل کارگروهی با حضور نمایندگان وزارت میراثفرهنگی، پژوهشگاه و آموزش و پرورش بهمنظور بررسی محتوای کتب درسی و گنجاندن مباحث مرتبط با میراثفرهنگی خبر داد.
او با اشاره به تلاقی ماه رمضان و نوروز از برنامهریزی برای برگزاری برنامههای افطار تا سحر در بناها، پایگاهها و موزهها خبر داد که به زودی فهرست برنامهها اعلام خواهد شد.
دارابی درباره تفویض اختیار بهاستانها گفت: در بحث تفویض اختیار همانطور که میدانید در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تا امروز ۲۸ امور تفویض اختیار انجام شده که کمترین آنها برای میراثفرهنگی است.
معاون میراثفرهنگی کشور افزود: بازگرداندن درآمدهای اختصاصی اتفاق مهمی است در برنامه هفتم توسعه شاهد آن خواهیم بود که به خزانه بازگردانده میشود و در این باره وزیر میراثفرهنگی دستور داده است تا درآمدهای مخصوص هر موزه و هر پایگاه به خود مجموعه برگردانده شود.
او درباره فرونشستها بیان کرد: بخشی از این فرونشستها مربوط به اقلیم و شرایط آب و هوای بوده و بخشی مربوط به کشاورزی است، به همین منظور درخواست کردیم که این موضوع در شورای عالی شهرسازی بررسی شود
استرداد بیش از ۸هزار اثر تاریخی به کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
دارابی درباره استرداد آثار تاریخی به کشورمان گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۸ هزار اثر تاریخی به کشور استرداد شد و بیش از ۹ پرونده استرداد نیز در دستور کارمان قرار دارد.
علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ میراث معنوی و طبیعی، فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی و لیلا خسروی سرپرست ادارهکل موزهها، مصطفی پورعلی مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی نیز در این نشست حضور داشتند و پاسخگوی سئوالات خبرنگاران بودند.
انتهای پیام/
نظر شما